Другите за нас

Написано от Публикувано вОтзиви
bbrif1

Как медиите отразиха първия Бизнес Брифинг на 13 януари, посветен на проблема с данъка върху личното ползване на фирмени активи?

Economix.bg обобщава проблемите, поставени по време на дискусията под заглавие „Данък Уикенд още създава трудности на бизнеса“.

Фирми масово отписват коли заради данък „уикенд“, съобщи СЕГА. От данните за продажбите на нови автомобили излиза, че през 2014-2015 г. в България никой не си е купувал кола за лично ползване, почти всички са с фирмена регистрация, обясни по време на Бизнес брифинга представителят на НАП Росен Иванов.

Ревизиите по данъкуикенд“ са и за години назад , акцентира „Капитал„. Вестникът обръща внимание на проблема със забавените промени в наредбата за елементите на възнаграждението и за доходите, върху които се правят осигурителни вноски.

Спорният данък „уикенд“ продължава да затруднява фирмите, а счетоводителите все още не са съвсем наясно как да отчитат въпросния налог, пише Investor.bg
„Няма данък „уикенд“ и той не е нов, става дума за начисляване на ДДС“, коментира Росен Иванов.

60% от фирмите в България разполагат с активи, които използват и за лични цели, информира Investor.bg, като представя в отделен материал резултатите от анкетата на БСК.

Economix

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *